Posted on / by sofia sofia / in Ανακοινώσεις

Υποβολή Αίτησης και Παραλαβή Ακαδημαϊκής Ταυτότητας

Η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα χορηγείται σε όλους τους μεταπτυχιακούς φοιτητές μετά την ολοκλήρωση εγγραφής στο 1ο εξάμηνο (προσοχή!!!!!εφόσον είναι ήδη απόφοιτοι του προπτυχιακού κύκλου σπουδών).

Οι φοιτητές συνδέονται στο σύστημα του Υπουργείου Παιδείας  https://academicid.minedu.gov.gr/  και συμπληρώνουν οι ίδιοι τα ατομικά στοιχεία που θα τους ζητούνται. Kάθε δήλωση του φοιτητή στο πρόγραμμα επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης κατά την έννοια και με τις συνέπειες του ν.1599/1986, συνεπώς οι φοιτητές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε τα στοιχεία που εισάγουν να είναι αληθή και επίκαιρα.

  • Σημείωση:  Κατά τη διαδικασία  συμπλήρωσης των πεδίων στο σύστημα απαιτείται ο αριθμός μητρώου σας. Επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του προγράμματος να σας γνωστοποιήσει τον ΑΜ.  Η διάρκεια της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας είναι 2 ακαδημαϊκά έτη.

Προτού ο φοιτητής προβεί στην υποβολή της αίτησής του θα πρέπει απαραιτήτως να διαβάσει και να αποδεχθεί τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος. Στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

  1. Μεταφόρτωση αρχείου με την προσωπική φωτογραφία του φοιτητή. Η φωτογραφία θα πρέπει να τηρεί τους παρακάτω κανόνες:
    • Ο τύπος της φωτογραφίας πρέπει να είναι .jpg, .jpeg ή .png
    • Το μέγεθος της φωτογραφίας δεν πρέπει να ξεπερνά το 1MB

H φωτογραφία θα πρέπει να είναι πρόσφατη, έγχρωμη, σε ουδέτερο φόντο και να απεικονίζει ευκρινώς μόνο το πρόσωπο του δικαιούχου φοιτητή. Η φωτογραφία αυτή θα εκτυπωθεί από τον ανάδοχο του έργου στην ακαδημαϊκή ταυτότητα του φοιτητή.

  1. Επιλογή του σημείου παράδοσης της ακαδημαϊκής ταυτότητας. Σημεία παράδοσης θα υπάρχουν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας στις οποίες υφίσταται τμήμα Α.Ε.Ι..

Επισκόπηση της αίτησης και οριστική υποβολή της. Μετά την υποβολή της αίτησης ο φοιτητής θα περιμένει το σχετικό έλεγχό της από τη Γραμματεία του ΔΠΜΣ ΕΤΥΠ και την τελική έγκριση