Posted on / by sofia sofia / in Ανακοινώσεις

Ελεύθερη πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΕΜΠ – εφαρμογή Helios archive

 

Οι πρωτοετείς μεταπτυχιακοί φοιτητές όπως όλα τα μέλη της Πολυτεχνειακής κοινότητας μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΕΜΠ και  ειδικότερα στην εφαρμογή Helios archive http://helios.ntua.gr για τα μαθήματα που προσφέρονται στο ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. Η παροχή της πρόσβασης είναι αυστηρά προσωπική, πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά στα πλαίσια εκπαιδευτικών ή ερευνητικών αναγκών και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή του κανονισμού αποδεκτής χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΕΜΠ.

Μετά την εγγραφή στο ΔΠΜΣ θα έχετε λάβει από τη Γραμματεία τον προσωπικό Αριθμό Μητρώου [ΑΜ] που είναι απαραίτητος για την αίτηση χορήγησης κωδικού πρόσβασης.

Για τη διαδικασία απόκτησης  κωδικών απαιτείται να ολοκληρωθούν τα παρακάτω βήματα:

  1. Ηλεκτρονική αποστολή συμπληρωμένης αίτησης χορήγησης κωδικού πρόσβασης  στη Γραμματεία του προγράμματος  με την επισήμανση να ενημερωθεί αρμοδίως το Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
  2. Συμπληρώνει την αίτηση δηλώνοντας το επιθυμητό όνομα χρήστη (username) ΜΟΝΟ με πεζούς λατινικούς αλφαριθμητικούς χαρακτήρες.
  3.  Τα συμπληρωμένα πεδία θα ελεγχθούν ως προς την εγκυρότητά τους από την Γραμματέα του ΔΠΜΣ και έπειτα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά προς το Κέντρο Η/Υ στο adm@central.ntua.gr.
  4. Αν υπάρχουν προγενέστερα αναγνωριστικά πρόσβασης [αν δηλ. είστε απόφοιτοι 1ου κύκλου σπουδών στο ΕΜΠ]  τότε αυτά ενεργοποιούνται εκ νέου ενώ οι νέες καταχωρήσεις ενεργοποιούνται αυτόματα και ο δικαιούχος λαμβάνει τα αναγνωριστικά πρόσβασης στο εκτός ΕΜΠ email του.