Posted on / by sofia sofia / in Ανακοινώσεις

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ , ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠ

  1. Η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα χορηγείται σε όλους τους πρωτοετείς μεταπτυχιακούς φοιτητές (εφόσον έχουν γίνει ήδη απόφοιτοι του 1ου κύκλου σπουδών). Μετά την εγγραφή τους στο 1ο εξάμηνο οι φοιτητές μπορούν να αιτηθούν ηλεκτρονικά στο ειδικά διαμορφωμένο για τoν σκοπό αυτό πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας.
  2. Δείτε στο σύνδεσμο αναλυτικότερα: https://submit-academicid.minedu.gov.gr/.
  3. Κατά τη διαδικασία  συμπλήρωσης των πεδίων στο ανωτέρω σύστημα απαιτείται ο αριθμός μητρώου τον οποίο μπορείτε να τον πληροφορηθείτε από τη Γραμματεία. Η μέγιστη διάρκεια της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας είναι 2 ακαδημαϊκά έτη, όσο δηλαδή υφίσταται η μεταπτυχιακή φοιτητική ιδιότητα και καλύπτει πολλαπλές χρήσεις, πέραν του δελτίου ειδικού εισιτηρίου (πάσο). Την Ακαδημαϊκή Ταυτότητα δικαιούνται όλοι οι εγγεγραμμένοι φοιτητές και η παραλαβή της γίνεται από το σημείο παράδοσης που επιλέγει ο κάθε φοιτητής  χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας, η  αίτηση επανεκτύπωσης  γίνεται σε συνεργασία με τη Γραμματεία, με την  συνυποβολή της σχετικής επίσημης βεβαίωσης απώλειας  από Δημόσια Αρχή.
  4. Η κτήση της μεταπτυχιακής φοιτητικής σας ιδιότητας ολοκληρώνεται αφού  υποβάλετε τη δήλωση εγγραφής στο πρόγραμμα.  Μετά τη λήξη της  περιόδου των εγγραφών είναι δυνατή η υποβολή αίτησής σας για  πιστοποιητικό εγγραφής στο πρόγραμμα (βεβαίωση σπουδών)  και η παραλαβή του γίνεται εντός 5 εργάσιμων ημερών από την υποβολή.
  5. Κατεβάστε το  σχετικό έντυπο αίτησης πιστοποιητικού  http://postgrad.hydro.ntua.gr/wp-content/uploads/2019/06/6_AITISI_GIA_PISTPOIITIKO_ONOMA_EPONYMO.docx
  6. -Για την ελεύθερη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΜΠ και  ειδικότερα στο my courses μόλις ολοκληρωθούν οι εγγραφές συμπληρώνονται τα στοιχεία σας  από την Γραμματεία του ΔΠΜΣ.  Ο κατάλογος θα αποσταλεί στο Κέντρο Δικτύων του ΕΜΠ όπου εκεί θα δημιουργηθούν νέες ηλεκτρονικές διευθύνσεις για  όλους τους πρωτοετείς με κωδικούς πρόσβασης που θα ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της  φοίτησης.
  7. Οι κωδικοί πρόσβασης θα αποσταλούν στην ηλεκτρονική τωρινή διεύθυνσή σας (email) που έχετε δηλώσει στη Γραμματεία.